Jaj, már megint

Idézet: "A Fidesz nem tanult semmit és nem felejtett semmit." Értem én. Értem.
Tessék mondani, kérdezhetek?
... csönd.
Akkor kérdeznék. Tehát kezdjük a mondat második részével: ...és nem felejtett semmit. Ha az állításunk a Fideszre vonatkozik, akkor természetesen meg kell engednünk azt az absztrakciót, hogy a Fideszt (vezetőség, szimpatizánsok, választók, stb.) mint emberek csoportját tekintsük. Már a nyelv logikai rétegei is kifejezik ezt, hiszen egy párt nem lehet "ő", vagy "te", mármint személyes névmással illetett személy. Tehát, lefordítva magyarra, a Fidesz névvel jelölt emberek csoportja nem felejtett semmit. Rendben.
A mondat itt kétféle logikai értelmezésbe visz:
Első variáció.
Kiinduló feltétel: A Fidesznek volt bármilyen (korábban tanulással megszerzett) ismerete és ebből az ismeretanyagból nem felejtett semmit. Azonban a mondat első fele ezt cáfolja, mert azt mondja, hogy a Fidesz névvel illetett - korábban kifejtett - entitás nem tanult semmit. Ha valaki nem tanult semmit, akkor nem felejthetett semmit, tehát az első variáció ellentmondásra vezet, így mint értelmetlent elhagyjuk.

Második variáció.
Kiinduló feltétel: A Fidesznek nem volt semmilyen ismerete, tudása, ergó nem felejthetett semmit. Ezt az első mondat megerősíti: "A Fidesz nem tanult semmit". Tehát ez az értelmezés megáll. a két tagmondat közötti logikai "ÉS" kapcsolat kimenete IGAZ.

Következtetés: Az MSZP üzenete a magyarországi választóknak, végre nem feladvány formájában a következő:
Mindenki, aki a Fidesz nevű entitás része (akár Fidesz vezetőség, akár tagság, akár szimpatizáns, akár szavazó) végeredményben vegetáló lény, nincs memóriája, nem gondolkodik (elfogadva, hogy az elemi gondolkodáshoz alapvetően szükséges valamilyen ismeret birtoklása), mert nem tanult és ezáltal nem is volt képes felejteni semmit.
És most jönne a kérdés.
...csönd.
Mondhatom?
...csönd.
Tessék mondani, akkor ez azt jelenti, hogy az ország lakosságának kétharmad része csak agyatlan, vegetatív lény?
...csönd.

Fontos

Ez az oldal kizárólag véleményeket közöl, reakciókat a jelen világ történéseire. A honlapon megjelenő vélemények és hozzászólások nem azonosak a Robonet BT véleményével és álláspontjával.