Hogyan is?

Hogyan is lehetne mindenre reagálni? Főleg akkor, ha az idő igen kevés, hogy kifejthesse az ember a gondolatait. Mert csak úgy néhány odavetett - meggondolatlan - gondolat vagy foszlány, nos csak és kizárólag félreérthetőséget hordoz.
Az információínség a legnagyobb baj. Mert minden "megszólaló" érdekvezérelt. Ez baj, mert semmi sem az, aminek mondják, írják, közlik. Most legutóbb Németh Miklós, volt miniszterelnökünk lett oly fényes, hogy már a tévéképen is csillogott. Olyan szépen mondta, hogy tudta, hogy egyszer majd eljön az idő, amikor... S látszik már a glória a feje körül, de megnyugodtam, mert nem volt más az, mint egy szembe világító reflektor ügyetlen fénye.
Jaj, jaj. Már most, a teljes mainstream kezdi beadni, hogy akkor micsoda "hősök" voltak azok, akik a páneurópai piknik nevezetű csodát életre hívták. Haj, haj.
Arról senki sem szól, s mélyen hallgat, hogy akkoriban a Testvér bólintása nélkül még ... sem mertek az elvtársak. Igaz, akkoriban tényleg összeomlóban volt az egész szovjet éra, de az óriás haldoklása közben is óriás.
A mostani válság egy másik óriás haldoklása, de még mindig életveszélyes.
Így húsz év távolából már mindenki olyan bátor és hősies. Szeretem én az embereket.
A szlovákok nyelvtörvényéről pedig már mindent elmondtak, de egy korábbi írásomra szeretném felhívni mindenki becses figyelmét, valahogy így szólt: Az a bűnös, aki azt mondja, hogy a szlovák, a cseh, a román, a cigány, a zsidó az ellenség. Mára az egyetlen talán még használható iránytű a hírek között, ha megkérdezi az ember magától - a hír, a tény olvasását és megértését követően - hogy ugyanmár kinek az érdeke?
Ilyen kérdés a cigánygyilkosságok most, hirtelen "megtalált" elkövetői. Miért kellett azoknak a cigányembereknek meghalni? Milyen hatalom vette szolgálatába halálukat?
Ilyen kérdés a szlovák nagykövetség elleni molotovos támadás. A szlovák nyelvtörvény ugyanaz, mint a magyarországi cigányellenesség gerjesztése. Ott fenn északon a magyar az oka minden rossznak, itthon a cigány.
Ej, ej.
Megyek agyatmosni, megnézem a "hiradókat".

Fontos

Ez az oldal kizárólag véleményeket közöl, reakciókat a jelen világ történéseire. A honlapon megjelenő vélemények és hozzászólások nem azonosak a Robonet BT véleményével és álláspontjával.