Iskolai tragédia Amerikában

A gyász, a megdöbbenés, az együttérzés helyénvaló.
Azonban a columbine-i tragédiát követően Aronson professzor írt egy könyvet, ami sajnos ide nem illik, mert az iskolák belső problémáiról szól, de talán mégis ide kívánkozik, mert végre látszik, hogy az iskola az iskolán túl is hathat oly erővel, ami mégiscsak tragédiát hordoz.
Ha felmerül a kérdés, mert fel kell vetni, hogy miért iskolában, miért védtelen gyerekeket, tanárokat ért támadás, akkor talán egy válasz mégiscsak adódhat: a mintakövetés. Mint a magyarok tudatában az önakasztás, az amerikai társadalomban az iskolai vérengzés a minta. Az egyik teljesen magányos, teljesen személyes jellegű, csak szűk körben ható tragédia az öngyilkosság. Ha híres ember követi el, akkor is csak magyarországi szenzáció. Az amerikai "változat" exhibicionista, tudható, hogy világszenzáció, és megválaszolatlan értelmes kérdések sorát veti majd fel, amire megint csak majd a médialózungok sora lesz fogyasztható, a fogyasztói társadalom mintájában, Amerikában. A valós okok, a személyes tragédia anatómiája, majd talán csak egy egészen kis közösség számára lesz ismert, amely közösség majd megint rejtve marad, mert magyarázatai bonyolultak, három mondatnál hosszabbak, és nem kompatibilisek a fősodrat gondolkodásával. Más névvel illetve nem korrekt politikailag.
S hogy ez is politika, igen sajnos az, hiába tagadná bárki.
Isten figyeljen az áldozatokra, és hozzátartozóikra!

Fontos

Ez az oldal kizárólag véleményeket közöl, reakciókat a jelen világ történéseire. A honlapon megjelenő vélemények és hozzászólások nem azonosak a Robonet BT véleményével és álláspontjával.