Új világ 5. Alkotmány ügyek

Gondolatok a választójoghoz:A választójogból ki kell írtani minden olyan lehetőséget, ami a szavazatokkal történő csalást megengedi. Jelenlegi választójogunk ilyen. Ez a feladat technikai jellegű, ezért nem foglalkozom vele. 

Új világ 4. Új gazdaságtan

Nem vagyok közgazdász, annak ellenére, hogy Samuelson-Nordhaus  Közgazdaságtan című kitünő könyvét végigolvastam, sőt, a sok előítéletem ellenére még élveztem is. Már akkor felmerültek bennem komoly kételyek, de akkoriban vizsgázni kellett, nem gondolkodni.Nos ők is leírják a banki mechanizmust, ami mára összeroppant, de ezt most hagyjuk.

Új világ 3. A pénz

A legérzékenyebb kérdéssel kezdem. A világ jelen problémáinak legnagyobb rákfenéje a pénz. A mai pénz alapvető hibája, hogy a cserearánymérés funkciójának nem felel meg. A mai pénznek értéket tulajdonítunk és ez bizalmi kérdés. Amikor a fedezetnélküli pénz inflálódik, árfolyama veszteséget mutat, amikor a pénz értéke összeomlik, akkor becsapottnak érezzük magunkat. Ez a becsapottságérzet teljesen jogos. A pénz mai problémáiban nem kívánok elmerülni, mert nem célom az okok, következmények elemzése. Ezzel igen sok internetes portál, film foglalkozik mára.

Új világ 2. Alapvetés

Alapvetések

A feladat hatalmas, nem is fogok tudni mindenről írni, de alapvető vázlatnak a következő felsorolás megteszi:

Korábbiakból ismert elvek:

- elgondolhatóság
- megvalósíthatóság
- fenntarthatóság

Tematika:

Gazdasági terület
- az új pénz fogalma, értékállósága, az új bankrendszer
- a "szabad" piac működése és korlátai
- természeti, társadalmi gazdaságtan értelmezése és bevezetése
- kiegyenlítettség, a vagyoni különbségek radikális csökkentése
- adó, a betarthatóság elve, az ellenőrzés szerepének megváltozása

Külpolitika

Új világ 1. Bevezetés

Az, hogy új világrend jön, már sokak számára evidencia. Az a kérdéskör, hogy hogyan valósul meg, kik fogják vezetni, létrehozni, fenntartani, milyen forgatókönyv alapján, írásom szempontjából irreleváns. Ezek a kérdések, amellett, hogy természetesen nagyon fontosak, sőt a következő években, de talán a következő évszázadokban - ha még leszünk - meghatározzák az emberiség életét, mégis ebben a pillanatban csak a találgatások, a jóslások világába vezetnek, és nincs gyakorlati hasznuk.

Fontos

Ez az oldal kizárólag véleményeket közöl, reakciókat a jelen világ történéseire. A honlapon megjelenő vélemények és hozzászólások nem azonosak a Robonet BT véleményével és álláspontjával.